Чим раніше Україна отримає зброю, тим швидше до Європи повернеться впевнений мир – Зеленський

Читать на русском
Чим швидше Україна отримає зброю, тим швидше закінчиться агресія рф, сказав президент України Володимир Зеленський під час візиту до Франції.

Україна потребує західної зброї для того, аби закінчити війну, яку розпочала росія. Допомога від партнерів і союзників необхідна саме зараз.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцелером Німеччини Олафом Шольцем.

«Зараз у нас у всіх дуже мало часу. Я говорю не про сьогодні, я говорю про тижні та місяці, які у нас попереду. А отже – це про зброю, яка потрібна для миру, бо треба зупинити розв’язану росією війну», – наголосив Зеленський.

«У нас є свобода, дайте нам крила, щоб захистити її»: Зеленський подарував спікеру Палати громад шолом пілотаВолодимир Зеленський, виступаючи в парламенті, заздалегідь подякував Британії за надання літаків. Він також подарував спікеру Палати представників шолом пілота.

Український лідер подякував Франції за надання перших легких танків, а Німеччині – за системи ППО.

«Все очевидно. Чим раніше Україна отримає потужну далекобійну зброю, Еммануеле, чим раніше наші пілоти зможуть отримати сучасні літаки, Олафе, чим сильніша буде наша танкова коаліція, – я вам вдячний за те, що ви почали цей шлях, – тим швидше закінчиться ця агресія Росії і ми повернемо Європі впевнений мир», – підкреслив президент України.

Також Зеленський додав, що вірить, що ця зустріч «посилить нашу єдність — оборонну, санкційну, політичну».

Нагадаємо, Зеленський 8 лютого прибув з візитом до Франції для зустрічі з її президентом Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Перед цим відбулася його зустріч з прем'єр-міністром Сполученого королівства Ріші Сунаком. Володимир Зеленський виступив з промовою у британському парламенті, де особисто подякував британському народу за надану Україні військову допомогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: