Справа МН17: Венедіктова розповіла, над чим зараз працюють слідчі

Читать на русском
Справа катастрофи рейсу MH17. Наразі зусилля слідчої групи спрямовані на встановлення екіпажу установки Бук.
facebook.com/VenediktovaIryna

Наразі у справі про катастрофу рейсу МН17 над Донбасом всі зусилля спрямовані на встановлення екіпажу установки «Бук» та інших осіб, які наказували на її переміщення на територію України.

Про це сьогодні повідомила генеральний прокурор України Ірина Венедіктова під час зустрічі з доповідачем Парламентської асамблеї Ради Європи з питань аварії літака рейсу МН17 Тітусом Корлецяном.

Посадка в Гаазі: чим закінчиться для Росії процес щодо МН17Перебіг судових слухань вказує на те, що Росія не зможе перекласти відповідальність за катастрофу на Україну.

Подробиці вона озвучила у Facebook.

«Обговорили зусилля України та інших держав-учасниць у розслідуванні цієї катастрофи, яка забрала життя 298 осіб», - написала Венедіктова.

«Переданням справи щодо 4 обвинувачених до національного суду Нідерландів, розслідування не завершилося ні на національному рівні, ні міжнародною слідчою групою в цілому. Наші зусилля спрямовані на встановлення екіпажу установки «Бук» та інших осіб, які надавали накази на її переміщення на територію України або сприяли цьому», - сказала Венедіктова.

Нагадаємо, на суді у справі МН17 прокурори підтвердили використання ЗРК «Бук». За їхніми словами, свідчення свідків пуску ракети по рейсу МН17 будуть найважливішими.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: