Споживання електрики зросло через морози, у трьох областях сьогодні відключень не буде – «Укренерго»

Читать на русском
У Запорізькій, Донецькій та Миколаївській областях сьогодні не буде відключень світла, в Одесі та прилеглих районах застосовуються аварійні відключення.
Pixabay

В Україні зросло споживання електроенергії через морози, водночас її виробництво також зросло. Дефіцит потужності в енергосистемі зберігається, особливо увечері.

Про це повідомляє «Укренерго».

«Після аварійного ремонту обладнання включено в роботу один блок на одній з електростанцій у центральному регіоні. Також зросла генерація з відновлюваних джерел енергії. Водночас один блок на іншій електростанції виведений в аварійний ремонт. Продовжується імпорт електроенергії», – розповіли у компанії.

Морози посиляться: у ДТЕК попередили про можливі аварії на електромережахВ Україні через погіршення погоди найближчими днями навантаження на енергосистему збільшиться. Можуть бути аварії.

У Запорізькій, Донецькій та Миколаївській областях сьогодні мають провести вимірювання фактичного споживання електрики – світло там відключати не будуть. «Однак через пошкодження водогону внаслідок обстрілів росіян виміри у Миколаївській області наразі проводитись не будуть, так як пошкоджена критична інфраструктура є значним споживачем, що вплине на показники вимірів. При цьому обмеження споживання в області наразі не застосовуватимуться», – зазначили в «Укренерго».

В Одеській області продовжуються ремонтні роботи, в Одесі та прилеглих районах застосовуються аварійні відключення.

Нагадаємо, в Україні по черзі зніматимуть обмеження на споживання електроенергії для кожної області.

В Одесі поступово покращується ситуація з електроенергією після аварії на підстанції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: