Лубінець порізав на шматки членський квиток Європейського інституту омбудсмена: що сталося

Читать на русском
Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що виходить із складу Європейського інституту Омбудсмена.
скріншот з відео

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що виходить зі складу Європейського інституту Омбудсмена. Причиною стало незаконне вивезення членом організації з Австрії до росії двох українських дітей.

Про це Лубінець розповів у Facebook у середу, 8 лютого.

Як діяти рідним депортованих дітей – омбудсмен дав рекомендаціїОфіс омбудсмена верифікував перебування на території росії понад 14 тисяч українських дітей, проте їхня загальна кількість може бути набагато більшою.

«Надіслав терміновий лист членам Європейського інституту Омбудсмана про вихід із цього об’єднання. Цей крок став наслідком того, що двох українських дітей, які перебували на території Республіки Австрія через російську збройну агресію, «правозахисник Європейського інституту Омбудсмана (ЄІО)» вивіз на територію РФ. За інформацією ЗМІ, це зробив Доктор Йозеф Зігеле, Генеральний Секретар ЄІО, член Правління ЄІО та Заступник Омбудсмана Тіролю. Владою Австрії розпочате офіційне розслідування щодо дій Й. Зігеле», – написав він.

Лубінець звертає увагу, що дії Зіґеле є порушенням Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни. Він також заявив, що насильницька передача дітей у цьому випадку «є однією з ознак геноциду».

За словами омбудсмена, у ЄІО не провели внутрішнього розслідування та не наклали санкції на Зігеле. Президент організації не відповів на запити Лубінця.

«Звернувся до колег, які є членами Інституту, розглянути можливість негайного виходу із Європейського інституту Омбудсмана та засудити дії його керівництва», – додав Лубінець і демонстративно нарізав на шматки членський квиток організації.

Нагадаємо, як діяти рідним депортованих дітей – омбудсмен раніше надав рекомендації.

Також повідомлялося, скільки дітей, депортованих в росію, вже повернули до України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: