У Києві демонтували пам'ятник Чкалову, на черзі – Ватутін

Читать на русском
Демонтаж пам’ятника здійснили силами комунальних працівників Шевченківського району столиці. Після знесення монумент перевезуть до Музею авіації України імені Антонова.
Фото: КДВА

У середу, 8 лютого, у Києві демонтували пам'ятник радянському льотчику Валерію Чкалову.

Про це повідомила прес-служба Київської міської військової адміністрації.

Тотальна дерусифікація: які пам'ятники в українських містах знесли у 2022 роціВ Україні в 2022 році зносили пам'ятники Пушкіну, Горькому, Катерині II, Суворову, Жукову, радянським воїнам. Більше – на інфографіці.

Демонтаж пам’ятника здійснили силами комунальних працівників Шевченківського району столиці. Щоб знести монумент, задіяли бригаду з п'яти осіб, автомобіль із краном-маніпулятором та вантажівку.

Після демонтажу пам'ятник Чкалову перевезуть до Музею авіації України імені Антонова.

У КМВА наголосили, що наступним демонтують пам'ятник радянському воєначальнику Миколі Ватутіну. Почати знесення монумента планують 9 лютого.

Нагадаємо, дозвіл на демонтаж цих пам'яток надав Мінкульт. Міністерство визнало монументи такими, «що не підлягають внесенню до Державного реєстру нерухомих пам'яток України».

Раніше повідомлялося, що в грудні Київрада перейменувала 32 вулиці, провулка та бульвари, назви яких пов'язані з росією та радянським минулим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: