Росіяни наступають на Донбасі: ЗСУ відбили атаки в районі 22 населених пунктів

Читать на русском
Росіяни намагаються взяти під повний контроль Донецьку та Луганську області, вони ведуть наступ у районах Кремінної, Бахмута, Авдіївки, Опитного, Мар'їнки та Вугледару.

Сили оборони України за добу відбили атаки окупантів у районі 22 населених пунктів: Новоселівське, Червонопопівка, Шипилівка і Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Федорівка, Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Спірне, Виїмка, Бахмут, Красна Гора, Парасковіївка, Іванівське, Часів Яр, Кам’янка, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Авдіївка, Мар’їнка та Богоявленка Донецької області.

Про це повідомляє Генштаб.

Російські війська намагаються взяти під повний контроль Донецьку та Луганську області та продовжують зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках у районах Кремінна, Бахмут, Авдіївка, Опитне, Мар’їнка і Вугледар.

У Генштабі зазначили, що окупанти зазнають значних втрат, особливо у живій силі.

Фейкові перемоги: про «взяття» яких населених пунктів росіяни повідомляли кілька разівПо кілька разів росія повідомляла про захоплення Рубіжного, Пісків, Опитного, Мар'їнки та деяких інших населених пунктів. Більше – на інфографіці.

За добу противник завдав 8 ракетних ударів та 21 авіаційного удару, здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах без змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На цих напрямках, а також Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Запорізькому, Херсонському під вогневий вплив потрапили райони понад сотні населених пунктів.

У районі населеного пункту Водяне російські окупанти скидали з безпілотників на позиції наших військ аерозольні сльозогінні гранати нелетальної дії К-51.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Також наші захисники знищили російський штурмовик СУ-25, вертоліт Мі-24 та 2 ворожі БПЛА типу «Орлан». Наші артилеристи та ракетники вразили 2 пункти управління ворога, 7 районів зосередження живої сили та боєприпасів.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков припускає, що росія може розпочати новий наступ до 24 лютого. За його словами, він може бути на Донбасі та на півдні.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов називав можливі напрями наступу росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: