У штаті Нью-Йорк та на Тайвані сталися сильні землетруси – ЗМІ

Читать на русском
Жодних повідомлень про жертви та руйнування отримано не було. Це найсильніший землетрус, зареєстрований у америкнському регіоні за останні 40 років.

Північно-східні регіони Тайваню в ніч проти вівторка зазнали відчутного землетрусу, його сила сягнула 5,1 бала, а у штаті Нью-Йорк стався найсильніший за 40 років землетрус.

Про це повідомляє NBC та Taiwan News, із посиланням на Центральне метеорологічне бюро країни.

«Епіцентр підземних поштовхів знаходився за 34,4 км на північний схід від столиці повіту Гуалянь, на невеликій глибині - 15,8 км», - зазначається в повідомленні.

Уточнюється, що у прилеглих районах були зареєстровані поштовхи дещо меншої інтенсивності. Про постраждалих або руйнування внаслідок землетрусу поки що інформації не надходило.

Землетрус у Туреччині: 24 українця, які перебували у зоні лиха, не виходять на зв'язокУ МЗС України відреагували на серію землетрусів, що сталися у Туреччині. За даними міністерства, на зв'язок не виходять понад 20 осіб, які перебували у зоні стихійного лиха.

Водночас, землетрус магнітудою 3,8 був зафіксований недалеко від Баффало, штат Нью-Йорк, у понеділок, 6 лютого.

Телеканал зазначає, що це найсильніший землетрус, зареєстрований у цьому регіоні за останні 40 років.

Виконавчий директор округу Ері Марк Полонкарц повідомив, що жодних повідомлень про жертви та руйнування отримано не було.

Сейсмолог Національного інформаційного центру із землетрусів Яареб Альтавіль сказав, що північно-східні землетруси «відбувається постійно» і можуть статися в будь-якому місці в будь-який час.

Телеканал зазначив, що в регіоні Західний Сенека з 1983 року сталося 24 землетруси магнітудою понад 2,5, але минулої доби стався найсильніший із них.

Нагадаємо, що землетрус на півдні Туреччини та на півночі Сирії стався сьогодні вранці, 6 лютого. Як заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, воно стало найбільшим лихом у країні з 1939 року. Жертв уже понад 4200.

Влада Туреччини оголосила національну семиденну жалобу через загибель людей.

Також після серії землетрусів на узбережжя Ізраїлю обрушився шторм, є постраждалі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: