Кількість жертв землетрусу у Туреччині та Сирії знову стрімко зросла

Читать на русском
Станом на зараз кількість загиблих громадян Туреччини становить 1762 людини, а в Сирії зросла до 968 людей.
rudaw.net

Згідно з останніми даними, кількість смертей від землетрусу з епіцентром на південному сході Туреччини зросла до 2730 людей, поранених вже майже 14,5 тисяч.

Про це повідомляє керівник департаменту з питань землетрусів та зменшення ризиків AFAD Орхан Татар, а також видання Al Jazeera.

«Станом на зараз кількість загиблих наших громадян становить 1762 людини, кількість поранених – 12 тисяч 68 осіб, кількість зруйнованих будівель – 5 тисяч 606», - повідомив Орхан Татар, озвучивши дані по Туреччині.

Як зазначається, загалом з-під завалів врятовано 6 445 людей.

Кількість особового складу рятувальних підрозділів, направленого в регіон, зросла до 10176 рятувальників, а також 10409 волонтерів AFAD та команд підтримки, вже організовано повітряний міст для доставки персоналу та всього необхідного в зону лиха, яким 18 літаків здійснили 80 вильотів. На постійній основі в зоні землетрусу працює 7 вертольотів.

Як повідомляє Al Jazeera, за даними уряду та рятувальних груп, кількість жертв землетрусу в Сирії зросла до 968 людей. За даними міністерства охорони здоров'я, щонайменше 538 людей і 1353 отримали поранення на контрольованих урядом територіях, включаючи провінції Алеппо, Хама, Латакія і Тартус. У контрольованих повстанцями районах на північному заході щонайменше 430 людей загинули і понад 1050 отримали поранення. Про це заявила рятувальна група «Білі шоломи», попереджаючи, що кількість жертв може зростати.

What we know about earthquakes that hit Turkey and Syria | Al Jazeera NewsfeedAl Jazeera

Нагадаємо, що землетрус на півдні Туреччини та на півночі Сирії стався сьогодні вранці, 6 лютого. Як заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, воно стало найбільшим лихом у країні з 1939 року: обрушилося 2818 будівель.

Влада Туреччини оголосила національну семиденну жалобу через загибель людей.

Україна також готова направити до Туреччини рятувальників для допомоги після землетрусу.

Раніше у МЗС повідомляли, що 24 українці, які перебували у зоні лиха, не виходять на зв'язок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: