Землетрус у Туреччині: 24 українця, які перебували у зоні лиха, не виходять на зв'язок

Читать на русском
У МЗС України відреагували на серію землетрусів, що сталися у Туреччині. За даними міністерства, на зв'язок не виходять понад 20 осіб, які перебували у зоні стихійного лиха.
Anadolu Agency

Відомо про 24 випадки відсутності зв'язку з громадянами України, які проживають у зоні землетрусу в Туреччині. При цьому інформації про загиблих та поранених українців поки не надходило.

Такими даними поділився речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Україна готова направити до Туреччини рятувальників для допомоги після землетрусуУкраїна може відправити своїх рятувальників до Туреччини для допомоги постраждалим після землетрусу.

Він повідомив, що глава МЗС Дмитро Кулеба взяв під особистий контроль питання надання допомоги українцям, які перебувають у зоні стихійного лиха.

Також у МЗС створили екстрений оперативний штаб та запустили «гарячу лінію» для прийому звернень громадян.

«Вся інформація оперативно передана турецькій стороні. Місце знаходження всіх наших громадян з'ясовується», - зазначив Ніколенко.

Нагадаємо, за останніми даними, у Туреччині та сусідній Сирії, яка також постраждала від підземних поштовхів, загинули 1388 людей. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган вже заявив, що землетрус став наймасштабнішим у країні з 1939 року: впало 2818 будівель.

Президент України Володимир Зеленський вже висловив співчуття турецькому лідеру та запропонував допомогу у подоланні наслідків катастрофи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: