Україна готова направити до Туреччини рятувальників для допомоги після землетрусу

Читать на русском
Україна може відправити своїх рятувальників до Туреччини для допомоги постраждалим після землетрусу.

Україна може відправити своїх рятувальників до Туреччини для допомоги постраждалим після найсильнішого землетрусу, який забрав життя понад 1300 людей.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Twitter у понеділок, 6 лютого.

Понад 1300 людей загинули внаслідок землетрусу в Туреччині та Сирії, зафіксовано повторні поштовхи (оновлено)Кількість загиблих у Туреччині та Сирії перевищила 1300 осіб. У Туреччині також зафіксовано ще один потужний землетрус.

«Україна готова направити до Туреччини велику групу рятувальників для надання допомоги у реагуванні на кризу. Ми тісно співпрацюємо з турецькою стороною для координації їхнього розгортання», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, землетрус на півдні Туреччини та на півночі Сирії стався сьогодні вранці, 6 лютого. Як заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, він став найбільшим лихом у країні з 1939 року: впало 2818 будівель.

Наразі в Туреччині близько 9 тисяч осіб задіяні у пошуково-рятувальних роботах. Невідомо, скільки ще людей перебуває під уламками.

За останніми даними, у Туреччині та Сирії внаслідок потужного землетрусу загинули загалом 1388 людей. Ще тисячі людей постраждали.

Президент України Володимир Зеленський вже висловив співчуття турецькому лідеру та запропонував допомогу для подолання наслідків катастрофи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: