Розмитнення машин через «Дію»: у Мінцифри розповіли про процедуру

Читать на русском
Розмитнення машини в Україні. Як власнику провести розмитнення автомобіля через програму Дія.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, як провести розмитнення автомобіля через програму «Дія».

Деталі він озвучив у інтерв'ю Економічній правді.

Пільгове розмитнення «євроблях»: скільки грошей сплатили в бюджетВ Україні завершився останній етап пільгового розмитнення євроблях. Оформили понад 88 тисяч таких транспортних засобів, до державного бюджету було сплачено понад 3 млрд грн.

За його словами, для розмитнення машини власнику потрібно буде ввести в «Дію» рік випуску авто, марку, модель, об'єм двигуна і додати певні незмінні критерії.

На основі формули, визначеної в нормативно-правових актах України, додаток автоматично порахує, скільки потрібно заплатити за розмитнення.

«Це одна з найважливіших антикорупційних реформ у митній галузі. Найголовніша революція в тому, що не проводитиметься оцінка вартості розмитнення авто на основі будь-якої суб'єктивної оцінки митника. Тобто, людина взагалі виключається з процесу оцінки автомобіля», - сказав Федоров.

Він уточнив, що зазначену суму можна буде відразу сплатити у додатку або відкласти оплату та повідомити державні органи про перетин кордону автомобілем, що підлягає розмитненню, а після розмитнення інформація автоматично потрапляє до всіх державних органів.

Нагадаємо, тепер через Дію можна усиновити дитину.

У травні в Україні змінили механізм отримання прав водія.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: