Приватизація Білгород-Дністровського порту: названо стартову ціну та дату аукціону

Читать на русском
Фонд державного майна оголосив про проведення аукціону із приватизації ще одного українського порту.
Фото: ФДМУ

Фонд державного майна планує провести аукціон із приватизації державного підприємства «Білгород-Дністровський морський торговельний порт».

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Бюджет-2022 отримав лише п'яту частину запланованого від приватизації доходу: топ найдорожчих об'єктівУ 2022 році бюджет отримав 21,3 відсотка від запланованого від приватизації доходу. Ще жодного разу продаж держмайна не приносив прогнозованих надходжень, докладніше – на інфографіці.

Торги відбудуться 3 березня на онлайн-майданчику «Prozorro.Продажі». Стартова ціна складає 187,6 мільйона гривень (без урахування ПДВ). При цьому для участі у торгах необхідно внести гарантійний внесок у розмірі 37,5 млн. грн.

«Залучення приватного інвестора для збиткового Білгород-Дністровського порту – поштовх для розвитку його інфраструктури та створення додаткових робочих місць», – заявив перший заступник голови ФДМ Дмитро Клименков.

Представники ФДМ зазначили, що протягом останніх років Білгород-Дністровський порт показував лише збитки. Так, з 2019-го по 2021 рік збитки коливалися в межах 23,5-28,5 млн грн, а 2022-го - 2,9 млн грн.

Покупець, серед іншого, протягом шести місяців буде зобов'язаний погасити борги із заробітної плати та перед бюджетом. Також він не зможе звільняти робітників за власною ініціативою.

Нагадаємо, у січні морський торговельний порт Усть-Дунайськ на Одещині продали на аукціоні за 201 млн гривень. То був перший випадок приватизації морського порту в Україні.

А восени минулого року в рамках приватизації продали два спиртзаводи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: