Відновлення приватизації: Арахамія розповів, які об’єкти продаватимуть першими

Читать на русском
Фонд держмайна готується до приватизації. Давид Арахамія розповів, що першими з молотка підуть спиртові заводи та невелики будівлі.
Давид АрахаміяФото – Слуга народу

Голова фракції «Слуга народу» Давід Арахамія заявив, що першими активами, які Фонд держмайна віддасть на приватизацію, стануть спиртові заводи та невеликі будівлі.

Про це він розповів в інтерв’ю Forbes Україна.

За його словами, до спиртових заводів наразі з’явився великий інтерес. Багато інвесторів хочуть вкладати кошти біоетанол, але логічтичні ланцюжки поламані, а спиртові заводи підходять як майданчики для розвитку цих виробництв.

Умєрова призначено головою Фонду держмайнаВерховна рада 282-ма голосами призначила нардепа Рустема Умєрова головою Фонду державного майна.

Також влада хоче запустити приватизації невеликих будинків, щоб втримати підприємців в Україні та пришвидшити розвиток малого бізнесу.

«Людина може взяти невелике приміщення та відкрити там, наприклад, СТО, тим самим інвестувати свої знання та капітал в Україну», – зазначив Арахамія.

Крім того, до Фонду держмайна можуть передати частину російських активів. Однак про те, коли це зроблять, політик не уточнив.

Нагадаємо, що у Фонді держмайна назвали очікувану суму прибутку від приватизації. У поточному році від приватизації державного майна до бюджету планується залучити понад 600 млн гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: