У МЗС України відреагували на слова президента Хорватії про приналежність Криму рф

Читать на русском
МЗС України вважає неприйнятним висловлювання президента Хорватії про нібито приналежність Криму росії.

Міністерство закордонних справ України вважає неприйнятними висловлювання президента Хорватії, який заявив, що тимчасово окупований Кримський півострів нібито «ніколи більше не буде Україною».

Про це заявив спікер МЗС Олег Ніколенко у Facebook 31 січня.

Орбан одягнув шарф із зображенням частини України у складі Угорщини: МЗС розмовлятиме з посломВіктор Орбан одягнув шарф із картою, на якій частина території України та Румунії перебуває у складі Угорщини. МЗС України викличе посла, щоби поговорити про це.

«Президент Хорватії Зоран Міланович вважає, що Крим більше ніколи не буде Україною. Він також застеріг від протистояння Росії, яка має ядерну зброю.. Ми вважаємо неприйнятними висловлювання президента Хорватії, який фактично поставив під сумнів територіальну цілісність України», – написав він у Facebook.

Ніколенко також наголосив, що Міланович навряд чи міг стати президентом своєї країни з такою риторикою у 1990-х роках, коли Хорватія боролася за збереження своєї державності, а його виборці навряд чи погодилися б заплющити очі на окупацію частини території країни.

«Нагадаю, що через зовнішню агресію Хорватія могла втратити третину своїх земель. Однак завдяки героїчній боротьбі хорвати змогли захистити незалежність своєї держави», – сказав спікер МЗС.

«Водночас ми високо цінуємо та дякуємо уряду Хорватії та хорватському народу за непохитну підтримку українців у боротьбі проти агресії росії», – підсумував він.

Нагадаємо, це вже не перша скандальна заява Мілановича. Раніше він висловив думку, що «Україні не місце в НАТО».

Прем’єр-міністр Хорватії вибачився перед українцями за заяви президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: