На початку вторгнення рф путін пообіцяв не вбивати Зеленського – експрем'єр Ізраїлю

Читать на русском
Під час зустрічі у Москві 5 березня 2022 року, російський диктатор особисто пообіцяв йому не вбивати Зеленського.
news.israelinfo.co.il

Колишній прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Бенет розповів, як він зустрічався з путіним на початку березня 2022 року, коли, за його словами, на прохання президента України Володимира Зеленського він намагався організувати переговори про припинення війни.

Про це Беннет заявив у інтерв'ю Хадашот 12, яке цитує Іsraelinfo.

Чим Ізраїль може підтримати Україну у війні та коли зміниться політика Тель-АвіваПро те, чому Ізраїль все ще не підтримав Україну у війні проти росії, а також про те, що Україна могла б отримати від Ізраїлю – в матеріалі Слово і діло

Згідно з його словами, під час зустрічі у Москві 5 березня 2022 року, російський диктатор особисто пообіцяв йому не вбивати Зеленського.

«Під час зустрічі путін пішов на дві великі поступки. Він відмовився від демілітаризації, денацифікації України та усунення Зеленського. Це найцінніше - життя лідера. Я знав, що Зеленському в бункері загрожує небезпека, і що вони не знали його місцезнаходження. У якийсь момент я сказав путіну: «Слухай, а як щодо цієї історії? Ти збираєшся його вбивати?». І він сказав: «Я не буду вбивати Зеленського», - розповів Беннет.

Експрем'єр Ізраїлю додав, що по дорозі з Кремля в аеропорт, він зателефонував Зеленському та сказав, що путін не збирається його вбивати.

«Він запитав мене: «Ти впевнений?» Я відповів йому: «100 відсотків, він вас не вб'є». Через дві години Зеленський піднявся в кабінет і зняв відео, на якому сказав: «Я не боюся», - розповів Беннет.

Із 24 лютого Зеленський пережив більш ніж 12 замахів – IndependentІз 24 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський пережив понад 12 спроб замаху, частині з яких допомогло запобігти Центральне розвідувальне управління США.

Водночас він стверджує, що Зеленський у березні 2022 року був готовий піти на дуже велику поступку та відмовитися від вступу України в НАТО.

«Це величезні кроки з усіх боків. Щоправда, вони перестали це робити, я вважаю, що вони помилилися», - зазначив Беннет.

Нагадаємо, що путін відмовився зустрічатися з Зеленським, назвавши його «пособником нацизму». Зокрема, своє рішення диктатор продемонстрував у жовтні 2021 року, коли зустрівся у своїй сочинській резиденції з ізраїльським прем’єр-міністром Нафталі Беннеттом.

Напередодні стало відомо, що Ізраїль вивчає можливість передачі Україні комплексу «Залізний купол».

Також ізраїльський прем'єр Нетаньягу заявив про готовність надати Україні військову допомогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: