На Буданова було скоєно не менше 10 замахів – WP

Читать на русском
На керівника української розвідки Буданова було скоєно щонайменше десять замахів. Один із замахів був у 2019 році – під автомобіль заклали бомбу.
Washington Post

На керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова було скоєно щонайменше десять замахів.

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на співрозмовника, близького до Буданова.

У статті, присвяченій Буданову, і короткому інтерв'ю з ним згадується, що стрімке кар'єрне зростання розвідника почалося після серпня 2016 року, коли в Криму, ймовірно, українськими диверсантами було вбито підполковника ФСБ росії. Вважалося, пише видання, що Буданов був одним із причетних до цього і пізніше був нагороджений Орденом мужності.

Війна в Україні: як здійснюються прогнози керівника ГУР Кирила БудановаЯк збуваються прогнози щодо війни в Україні, озвучені керівником розвідки Кирилом Будановим – на інфографіці.

«І всі замахи на моє життя почалися після цього», – зазначив Буданов.

У 2019 році під його машину було закладено бомбу, але вона вибухнула передчасно. За словами людини, близької до Буданова, було скоєно щонайменше 10 замахів.

У статті відзначається, що Буданов «веде обережний спосіб життя», фактично живе у своєму кабінеті та рідко виходить на публіку. У його кабінеті цілодобово грає класична музика – ймовірно, як захист від прослуховування.

Після вибуху на Кримському мосту Буданов залишається мішенню для кремля, зазначає видання.

Нагадаємо, у серпні в СБУ повідомили, що було знешкоджено російську диверсійно-розвідувальну групу, члени якої хотіли ліквідувати Кирила Буданова та міністра оборони Олексія Резнікова.

За інформацією ЗМІ, з 24 лютого президент України Володимир Зеленський пережив понад 12 спроб замаху.

Зокрема, за перший тиждень повномасштабної війни на президента було здійснено щонайменше три спроби замаху.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: