Росіяни перетворюють порт Маріуполя на військову базу – мерія

Читать на русском
Російські військові поступово перетворюють морський порт захопленого Маріуполя на військову базу.

Російські військові поступово перетворюють морський порт Маріуполя на військову базу. Налагоджується постачання військового обладнання.

Про це повідомив радник мера міста Петро Андрющенко у Telegram 4 січня.

У Маріуполі з березня виявлено понад 10 тисяч нових могил – АРЖурналісти Associated Press виявили в окупованому російськими військами Маріуполі щонайменше 10,3 тисячі могил.

«На прикінці грудня з порту звільнено всіх маріупольців (за виключенням окремих спеціалістів-колаборантів) та завезено працивників з московії. Розпочато роботи з розділення причалів на умовоно цивільні та умовно військові. Через замулювання каналу поки в акваторію порту можуть заходити суда з невеликою оснасткою, як класу річка-море РМ3», – написав він.

При цьому ситуація не перешкоджає налагодженню поставок військового обладнання у весняний період судноплавства.

«Поки фіксуємо поодинокі несистемні заходження в порт РМ3 з буд матеріалами та контейнерами невідомого змісту», – підкреслив Андрющенко.

Він додав, що частину працівників-маріупольців у третій декаді грудня відрядили до Криму і після цього зв'язок із ними зник.

Нагадаємо, під Маріуполь перекинули мобілізованих росіян на старих танках.

Також повідомлялося, що російські окупанти без оповіщення зносять пошкоджені ними будинки і, таким чином, знищують сліди своїх злочинів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: