Президент Болгарії розпустив парламент та призначив дострокові вибори

Читать на русском
У четвер, 2 лютого, президент Болгарії Румен Радєв розпустив Національну асамблею та призначив дострокові парламентські вибори на 2 квітня.

У четвер, 2 лютого, президент Болгарії Румен Радєв розпустив Національну асамблею та призначив дострокові парламентські вибори на 2 квітня.

Про це повідомляє видання AP.

Радєв також призначив тимчасовий уряд перед достроковими виборами, які стануть п'ятими у Болгарії за останні два роки.

Стало відомо, яку військову допомогу Україна отримає від БолгаріїБолгарія має намір передати українським військовим стрілецьку зброю та деякі боєприпаси у рамках військової допомоги.

55-річний незалежний політик Галаба Донєв тимчасово очолюватиме Кабмін, поки наступний парламент не обере членів нового уряду.

Рішення про розпуск парламенту президент Болгарії схвалив після того, як три найбільші політичні групи у глибоко роздробленій Національній асамблеї не змогли порозумітися для життєздатного коаліційного уряду після останніх дострокових виборів, що відбулися в жовтні.

Правоцентристська партія ГЕРБ колишнього прем'єр-міністра Бойка Борисова отримала 67 місць, найбільше серед усіх партій, але не досягнувши більшості у 240-місцевому парламенті. Інші партії відмовилися від альянсу з ГЕРБ через «звинувачення у корупції та ймовірну нездатність партії провести реформи, коли вона була при владі раніше».

Ліберальна партія «Ми продовжуємо зміни» та Партія соціалістів також не знайшли достатньої підтримки, щоб очолити уряд.

Нагадаємо, парламент Болгарії визнав Голодомор геноцидом українців.

Зазначимо також, що у Болгарії стартувала «логістична операція» з відправки військової допомоги в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: