У Болгарії стартувала «логістична операція» щодо відправлення військової допомоги в Україну

Читать на русском
У п'ятницю, 23 грудня, у Болгарії стартувала «логістична операція», під час якої відбудеться відправка військової та військово-технічної допомоги в Україну.

У п'ятницю, 23 грудня, у Болгарії стартувала «логістична операція», під час якої відбудеться відправка військової та військово-технічної допомоги в Україну.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Болгарії.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

«Відсьогодні розпочнеться логістична операція, в рамках якої в Україну скеровуватиметься затверджена допомога», - повідомила заступник міністра оборони Катерина Граматикова.

Вона додала, що Міноборони Болгарії пропонуватиме Раді міністрів затвердити додаткову угоду між міністерствами оборони Болгарії та України щодо внесення змін до Угоди про безоплатні поставки озброєнь, техніки та боєприпасів, підписану 5 грудня 2022 року та ратифіковану Національними зборами.

Начальник оборони адмірал Еміль Ефтімов запевнив, що Болгарія запропонувала певний набір озброєння та техніки після оперативного аналізу ситуації на фронті та в тилу. Він також наголосив на конфіденційності та захисті інформації під час ведення переговорів або надання військової допомоги.

«Кожна країна має свій підхід до консолідованої громадської думки та стану переговорів з іншими країнами. На даному етапі ми не вважаємо за доцільне розголошувати, з якими країнами ми обговорюємо таку інформацію, але я можу підтвердити, що земельна ділянка обговорюється», - заявив він.

Нагадаємо, парламент Болгарії схвалив угоду з Україною про постачання озброєння.

На початку листопада Міністерство оборони України передало Болгарії список необхідного озброєння – до переліку входять ППО, С-300 та інше.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: