ЗСУ атакували позиції російського пункту управління, ворог продовжує зазнавати втрат – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ атакували позиції ворожого пункту управління. Війська рф продовжують спроби наступу на Донеччині, хоча й зазнають значних втрат у живій силі.

ЗСУ атакували позиції ворожого пункту управління. Війська рф продовжують спроби наступу на Донеччині, хоча й зазнають значних втрат у живій силі.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ в четвер, 2 лютого.

Понад 127 тисяч убитих: у Генштабі повідомили нові дані про втрати окупантівВтрати окупантів за останню добу – 850 убитих, дев'ять ББМ, артилерійська система, РСЗВ, чотири безпілотники.

Протягом доби противник завдав 2 ракетних ударів по цивільній інфраструктурі міста Краматорська Донецької області. У результаті пошкоджено 13 двоповерхівок, 3 чотириповерхівки, дитячу поліклініку, школу, гаражі та автомобілі, є жертви серед мирного населення. Також противник завдав 3 авіаційних ударів. Здійснив понад 15 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, зокрема, щодо цивільних об'єктів населеного пункту Камишани Херсонської області. В результаті отримали поранення 4 особи, включаючи 5-річну дитину, яка перебуває в стані середньої тяжкості. Також окупанти вразили цивільну інфраструктуру міста Очаків Миколаївської області.

Високою залишається загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України. Противник продовжує активну розвідку та підготовку до наступу на окремих напрямках, здійснюючи заходи щодо посилення своїх військ. Продовжуються наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Ворог зазнає великих втрат, особливо у особовому складі. В інших напрямках окупанти обороняються.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах наступальних угруповань противника не виявлено. На полігонах Республіки Білорусь триває підготовка підрозділів ворога. У той же час завершено спільне навчання авіаційного компонента регіонального угруповання військ збройних сил Російської Федерації та Республіки Білорусь. Повернення авіаційного угруповання противника на аеродроми постійного базування немає.

Продовжуються обстріли військами рФ населених пунктів поблизу державного кордону, що призводить до втрат серед цивільного населення та руйнування приватної власності. Окупанти обстріляли райони Клюсів та Єлиного Чернігівської області; Студентки, Катеринівки, Волківки та Волфіного на Сумщині та Ветеринарного, Козачої Лопані, Стрілевої, Глибокої, Тернової, Стариці, Гатища, Вовчанська, Вовчанських Хуторів та Охримівки Харківської області.

На Куп'янському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Куп'янськ, Кучерівка, Кислівка та Котлярівка Харківської області та Стельмахівка – Луганської області.

На Лиманському напрямку противник обстріляв Макіївку, Червонопопівку та Діброву Луганської області.

На Бахмутському напрямку під ворожий вогонь потрапили Спірне, Білогорівка, Парасковіївка, Веселе, Бахмут та Іванівське Донецької області.

На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Авдіївка, Веселе, Північне, Першотравневе, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка та Перемога.

На Новопавлівському напрямку окупанти обстріляли Вугледар, Богоявленку та Ненудне Донецької області.

На Запорізькому напрямку обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали районів понад 15 населених пунктів. Серед них – Ольгівське, Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Білогір'я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка та Плавні Запорізької області.

На Херсонському напрямку артилерійські обстріли отримали Херсон, а також Новокаїри, Червоний Маяк, Зміївка, Берислав, Миколаївка, Тягинка, Понятівка, Інженерне та Антонівка Херсонської області.

На тимчасово окупованих територіях Донецької області Росія готується до прихованої мобілізації. Зокрема, у місті Горлівка всі бюджетні та комунальні установи отримали наказ подати до окупаційного військового комісаріату списки осіб, які мають броню. Усі ці люди розглядатимуться спеціальними комісіями ворога з наступним закликом на військову службу до лав противника.

У районі Тавільжанки Куп'янського району Харківської області противник готується до руйнування дорожньої інфраструктури, мінування мостів, гребель та переїздів.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 4 ударів по районах зосередження окупантів. Також наші захисники знищили російську БПЛА типу Мерлін. А підрозділи ракетних військ та артилерії вразили три райони зосередження живої сили та пункту управління противника.

Нагадаємо, ППО збила російський безпілотник на підльоті до Миколаївської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: