ЗСУ атакували три райони дислокації окупантів, а ворог наступає на Донбасі – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ атакували три райони дислокації окупантів, водночас ворожа армія продовжує спроби проводити наступальні дії на Донеччині.

ЗСУ атакували три райони дислокації окупантів, водночас ворожа армія продовжує спроби проводити наступальні дії на Донеччині.

Про це повідомляє зведення Генерального штабу ЗСУ.

Ексголовнокомандувач силами НАТО в Європі спрогнозував, коли може закінчитися війна в УкраїніРосія вже сьогодні зазнала поразки у війні, вважає ексголовнокомандувач силами НАТО в Європі Джеймс Джонс. Її стратегія зараз полягає в тому, щоб завдавати ракетних ударів по цивільній інфраструктурі України.

Протягом доби противник завдав 2 ракетних (по цивільній інфраструктурі населених пунктів Слов'янськ та Краматорськ Донецької області) та два авіаційних удари. Здійснив 24 обстріли із реактивних систем залпового вогню.

Ворог активно веде розвідку, на окремих напрямках готується до наступу. Попри великі втрати, продовжує спроби наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено. На полігонах Республіки Білорусь триває підготовка військ противника. Водночас, у прикордонних з Україною районах ворог утримує певні підрозділи, не припиняє проводити мінометні та артилерійські обстріли районами українських населених пунктів. Серед них Клюси та Єліне Чернігівської області; Катеринівка, Волківка, Олександрівка та Волфіно - Сумське та Ветеринарне, Ненудне, Тернове, Огірцове, Вовчанськ та Бударки Харківської області.

На Куп'янському напрямку під ворожий вогонь потрапили райони Дворічної, Іванівки, Куп'янська, Кислівки, Котлярівки, Крохмального та Піщаного Харківської області та Новоселівського та Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку противник обстріляв Невське та Діброву Луганської області та Терни та Серебрянку Донецької області.

На Бахмутському напрямку обстрілів із танків та артилерії зазнали райони населених пунктів: Верхньокам'яне, Спірне, Білогорівка, Веселе, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Дружба та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Авдіївка, Першотравневе, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка та Новомихайлівка.

На Новопавлівському напрямку під артилерійські обстріли потрапили Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка, Велика Новосілка та Ненудне Донецької області.

На Запорізькому напрямку під ворожий вогонь потрапили понад 20 населених пунктів, зокрема, Времівка Донецької області та Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне та Новоданилівка Запорізької області.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів зазнали Херсон, а також Дмитрівка Миколаївської області.

Противник продовжує використовувати цивільну інфраструктуру на тимчасово захопленій території у своїх цілях. Так, міську лікарню Дніпрорудного Запорізької області російські окупанти використовують як військовий шпиталь. Медикаменти та лікарі-хірурги привезені з росії.

Нагадаємо, росіяни сьогодні атакували Краматорськ, влучили по місцевому цвинтарю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: