ЄС планує навчити ще 15 тисяч українських військових – Боррель

Читать на русском
Жозеп Боррель заявив, що тренувальна місія Євросоюзу підготує вдвічі більше солдатів ЗСУ, ніж передбачалося спочатку.
Getty Images

Європейський Союз удвічі збільшить кількість українських військових, які пройдуть спеціалізоване навчання у країнах Європи.

Таку заяву зробив верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики Жозеп Боррель.

Спочатку планувалося, що навчання за програмою European Union Military Assistance Mission пройдуть 15 тисяч українських солдатів. Тепер відомо, що ЄС підготує ще 15 тисяч українських військових.

Які країни під час повномасштабної війни навчають українських військовихУкраїнські військові під час повномасштабної війни отримали можливість пройти підготовку у Великій Британії та країнах ЄС. Докладніше – на інфографіці.

Також Боррель зазначив, що Євросоюз виділить кошти для розмінування територій України.

«ЄС надасть 25 мільйонів євро на підтримку зусиль із розмінування в районах, що знаходяться під загрозою зникнення. Захист цивільних осіб та їх засобів для існування є пріоритетом», – написав голова дипломатії ЄС у своєму Twitter-акаунті.

Нагадаємо, Боррель, а також президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн прибули в Україну для участі у саміті Україна-ЄС, запланованого на 3 лютого.

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз готується оголосити про надання Україні додаткового пакету допомоги у розмірі 400 мільйонів євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: