Голову Податкової служби Києва викрили на незаконних схемах збагачення

Читать на русском
Керівницю київської податкової викрили на незаконних схемах збагачення, повідомили у ДБР. Правоохоронці наголосили, що спосіб її життя не відповідає рівню офіційних доходів.
dbr.gov.ua

Виконувачку обов'язків начальника київської податкової служби викрили на багатомільйонних незаконних схемах збагачення.

Про це повідомляє Держбюро розслідувань.

Цю посаду, як зазначено на сайті Податкової, обіймає Оксана Датій. Вона також є головою Комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування у Єдиному реєстрі податкових накладних.

Зеленський анонсував серйозні кадрові перестановки в органах владиХоча зараз на передньому плані питання оборони, війни та зовнішньої політики - це не означає, що президент не чує, про що говорять в суспільстві на всіх рівнях

«Вона разом з іншими членами комісії без законних на те підстав приймала рішення про відповідність або невідповідність критеріям ризиковості платників податків, що спричинило тяжкі наслідки. Крім того, за оперативними даними, вона реалізовувала через своїх довірених осіб схеми щодо штучного завищення валових витрат деякими підприємствами, ведення підприємницької діяльності без реєстрації ФОП та подання недостовірних відомостей про доходи. За експертними оцінками до тіньового обігу потрапляло понад 15 млрд грн», – розповіли правоохоронці.

Керівництво київської податкової також причетне до схем незаконного отримання відшкодування ПДВ, внаслідок яких до тіньового обігу потрапило понад 30 млрд грн.

У ДБР зазначили, що спосіб життя в.о. голови податкової не відповідає рівню її офіційних доходів: вона має 3 квартири у Києві загальною вартістю приблизно 1 млн доларів, будинок поблизу Києва вартістю приблизно 200 тисяч доларів, два автомобілі вартістю приблизно 150 тисяч доларів.

При цьому одне з авто вартістю приблизно 100 тисяч доларів записано на її водія, доходи якого за останні роки склали не більше 8 тисяч доларів США. У жінки знайшли дорогі прикраси, брендовий одяг, золотий годинник та інші елітні речі.

Загальна сума встановлених необґрунтованих активів посадової особи становить близько 1,4 млн доларів.

Під час обшуків було знайдено 158 тисяч доларів, 530 тисяч грн та 2,2 тисячі євро, елітні годинники, автомобілі та інше.

Нагадаємо, сьогодні правоохоронці проводять обшуки не лише у Податковій службі. Докладніше розповідав нардеп Давид Арахамія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: