Україна може отримати від компанії зі США два ударні дрони за один долар – WSJ

Читать на русском
Американська компанія General Atomics запропонувала уряду України придбати два ударні безпілотники Reaper MQ-9 за один долар.
John Moore/Getty Images

Компанія General Atomics зі США готова продати Україні два ударні безпілотники Reaper MQ-9 лише за один долар. Це, на думку гендиректора виробника Ліндена Блу, має посилити оборонні можливості України перед можливим новим наступом рф.

Про це пише The Wall Street Journal.

У той же час, угода вимагатиме від України витратити близько 10 мільйонів доларів на підготовку та доставку літаків в Україну. Близько 8 мільйонів доларів на рік знадобиться на технічне обслуговування та підтримку.

Комплект БПЛА включає наземну станцію управління. Апарат може перебувати в повітрі понад 24 години, використовується для збору розвідувальних даних, спостереження й розвідки. Також ці безпілотники можуть переносити зброю.

Речник General Atomics Марк Брінклі заявив, що компанія не може коментувати конкретні угоди, але переконаний, що «Україні потрібні можливості, які надає Reaper, і якнайшвидше». За його словами, компанія обговорювала потреби ЗСУ з урядом України протягом багатьох місяців і «залишається відданою їх підтримці у будь-який спосіб».

Продаж безпілотників Україні потребує схвалення з боку адміністрації президента США Джо Байдена.

Білий дім і уряд України відмовились коментувати новину про Reaper MQ-9, говориться у статті.

Нагадаємо, Резніков розповів, скільки витратять на закупівлю БПЛА цього року.

Також повідомлялося, що у ЗСУ створюють перші у світі ударні роти БПЛА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: