Прем'єр-міністр Хорватії вибачився перед українцями за заяви президента

Читать на русском
Прем'єр-міністр Хорватії вибачився перед українцями за скандальну заяву президента країни Зорана Мілановича.

Прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович вибачився перед українцями за скандальну заяву президента країни Зорана Мілановича.

«Враховуючи те, що в України наших солдатів немає, а контингент, який знаходиться у Польщі, вже повернувся, я не знаю, яких саме військових має намір вивести президент. Його заява про корупцію в Україні – це не наша позиція, і я від імені уряду прошу вибачення перед українцями за такі недолугості»,- сказано у заяві прем’єра на twitter-сторінці хорватського уряду.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

Раніше МЗС України викликало посла Хорватії у Києві Аніку Джаміч. МЗС вважає, що заяви Зорана Мілановича ретранслюють наративи російської пропаганди, не відповідають послідовній офіційній позиції Хорватії на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Нагадаємо, вчора лідер Хорватії заявив про те, що якщо Росія все ж таки почне вторгнення в Україну, його країна виведе всіх своїх військовослужбовців із сил НАТО у Східній Європі. При цьому самій Україні не місце в Альянсі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: