Санлікар розповів, що буде надалі в Україні з карантинними обмеженнями

Читать на русском
В Україні з приходом повномасштабної війни усі карантинні заходи перевели у режим рекомендаційних.
фото Радіо Свобода

В Україні з приходом повномасштабної війни всі карантинні заходи перевели в режим рекомендаційних і так поки що буде й надалі.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Ігор Кузін у ефірі телемарафону 13 січня.

Спалах COVID-19 у Китаї: поточна ситуація з коронавірусом та прогнози на майбутнєУ Китаї найбільший спалах коронавірусу у світі. Що до цього призвело і яка ситуація із захворюваністю – на інфографіці.

Він зазначив, що на сьогодні показники захворюваності на COVID-19 нижчі від епідемічного порогу. За останній тиждень зафіксували три тисячі випадків, як і раніше у групі ризику ускладнень особи від 60 років.

Прогнозуючи можливі карантинні обмеження, головний санлікар зазначив, що з початком війни всі заходи перевели в режим рекомендаційних і так буде далі.

«Більшість областей самі розглядають ситуацію із захворюваністю та повноважні приймати свої локальні рішення.... Ми можемо говорити про застосування локальних обмежених та рекомендаційних правил залежно від епідемічної ситуації», – уточнив він.

Санлікар додав, що зараз на території України циркулюють вісім різновидів штаму коронавірусу «Омікрон», проте новий варіант COVID-19 поки що не виявлено.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу вже виявили майже у 30 країнах.

Глава МОЗ Віктор Ляшко спрогнозував, коли в Україні може бути нова хвиля коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: