Споживання енергії зростає, але аварійні відключення поки що не застосовували – «Укренерго»

Читать на русском
В Україні з понеділка, 30 січня, знову зросло споживання електроенергії та спостерігається значний дефіцит.

В Україні з понеділка, 30 січня, знову зросло споживання електроенергії та спостерігається значний дефіцит в енергосистемі, але аварійних відключень наразі немає.

Про це повідомляє пресслужба «Укренерго» понеділок, 30 січня.

У ДТЕК розповіли, скільки енергетиків загинули через війнуДТЕК втратив з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну майже 130 працівників. Понад 300 отримали поранення.

Як зазначається, споживання електроенергії побільшало, оскільки це характерно для початку робочого тижня. Дефіцит у енергосистемі значний.

До всіх обленерго доведено ліміти споживання, які діють протягом доби. Станом на ранок 30 січня аварійні відключення, спричинені перевищенням лімітів, поки що не застосовувалися. Проте у разі перевищення лімітів у регіонах можливе їх застосування, нагадали в компанії.

Все ще продовжується відновлення об'єктів енергетичної інфраструктури, пошкоджених під час масованої атаки 26 січня. На вихідних кілька енергоблоків електростанцій було виведено у ремонт.

Нагадаємо, внаслідок останньої атаки російських військ енергосистемі України було завдано суттєвих пошкоджень декільком об'єктам високовольтної мережі.

Також повідомлялося, що найскладніша ситуація після ударів була на Одещині.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: