Шмигаль розповів, коли почнуть вирішувати питання щодо початку відбору суддів до КСУ

Читать на русском
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що найближчими тижнями влада вирішить питання про початок відбору суддів до Конституційного суду.

Україна налаштована виконати усі рекомендації Європейської комісії. Тому найближчими тижнями влада вирішить питання про початок відбору суддів до Конституційного суду.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Тelegram, посилаючись на своє інтерв'ю Politico.

Вступ до Євросоюзу: як Україна виконує рекомендаціїЯк Україна виконує сім вимог, необхідних для членства у Європейському Союзі, – на інфографіці.

«Плануємо виконати всі 7 рекомендацій Європейської комісії якнайшвидше. Зокрема, найближчими тижнями ми вирішимо питання щодо початку відбору суддів до Конституційного суду. Ведемо консультації з Єврокомісією з цього питання, щоб максимально швидко перейти до конкретних переговорів щодо вступу (до ЄС-ред)», - написав він.

Нагадаємо, Шмигаль також заявив, що Україна має дуже амбітний план стати членом Європейського союзу протягом двох років.

Глава МЗС Дмитро Кулеба раніше повідомляв, що тема членства домінуватиме в обговореннях на саміті Україна-ЄС, який відбудеться 3 лютого у Києві. На саміт прибудуть єврокомісари, голова Європейської комісії та Ради.

Також, за словами Кулеби, Україна розраховує на старт передвступних переговорів уже у 2023 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: