«Буде дуже важкий процес»: Буданов відповів, якими бачить майбутні відносини України та рф

Читать на русском
Завдання України – системне та державне ослаблення Рросії. Також, за словами Буданова, Україні потрібна якась форма контролю за новою післявоєнною росією.
Фото: ГУР МОУ

Завдання України полягає в тому, щоб системно та державно послабити росію. Крім того, Україна має мати якусь форму контролю над новою післявоєнною російською федерацією.

Про це в інтерв'ю Wirtualna Polska розповів керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Відповідаючи на запитання щодо майбутнього відносин між росією та Україною, Буданов сказав, що «це буде дуже важкий процес».

Війна в Україні: як здійснюються прогнози керівника ГУР Кирила БудановаЯк збуваються прогнози щодо війни в Україні, озвучені керівником розвідки Кирилом Будановим – на інфографіці.

«Цікаво, що зараз у російському інформаційному просторі, насамперед в інтернеті, а також серед частини опозиції, починає просуватися ідея про те, що в цьому вторгненні слід звинувачувати лише «путінську кліку». І суспільство тут ні до чого. Але ми воюємо з країною, де понад дві третини населення підтримали дії путіна! Ми не знаємо, яким буде майбутнє росії. На скільки елементів вона розпадеться, і з ким доведеться говорити про репарації та притягнення до відповідальності винних у злочинах. Наше завдання, завдання України, це системне та державне ослаблення російської федерації», – сказав голова розвідки.

Для цього ослаблення Україна, за його словами, має активно підключатися до євроатлантичних та європейських структур – політичних, економічних, силових, правових, гуманітарних та освітніх.

«Нарешті, у нас має бути якась форма контролю над новою післявоєнною російською федерацією. Щоб те, що сталося з Україною, більше ніколи не повторилося», – наголосив Буданов.

Він також сказав, що українці допомогли світові «розвіяти легенди про непереможну армію росії».

«Повернуся до історії: за часів королеви Єлизавети I англійці розбили на морі іспанський флот, Велику та Непереможну Армаду. Так само ми переможемо «велику і непереможну» армію росії. Так само, як Давид переміг Голіафа», – додав Буданов.

Нагадаємо, раніше Буданов говорив, що очікує на «найспекотніші» бойові дії в березні.

Він також прогнозував, що остаточно війна завершиться до літа 2023 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: