Чехія взимку зможе прийняти десятки тисяч біженців з України

Читать на русском
Цієї зими Чехія зможе прийняти десятки тисяч біженців з України. Однак уряд готує сценарій кризового типу розміщення, адже іншого типу житла не буде.
Ілюстративне фотоФото – Getty Images

Уряд Чехії готується до нової можливої хвилі біженців з України. Країна зможе прийняти десятки тисяч людей.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Віт Ракушан, повідомляє Czech Radio.

Він наголосив, що Чехія вже не зможе прийняти таку велику кількість людей, як у попередні місяці. Це пов’язано з відсутністю місць для розміщення біженців та обмеженими можливостями соціальної системи та системи охорони здоров'я.

На яку допомогу можуть розраховувати українські біженці у топ-3 найпопулярніших країнЯку допомогу можуть отримати українські біженці у Польщі, Німеччині та Чехії – фінансова допомога, виплати на дітей, допомога з роботою та житлом, медицина.

Уряд готує сценарій кризового типу розміщення, адже іншого типу житла не буде. За словами Ракушана, необхідна допомога всього Євросоюзу та країн-членів, які перевантажені значно менше.

«Наразі ми не стикаємося з великою хвилею біженців. Якась кількість людей прибуває, але треба зазначити, що багато хто вже покинув територію Чехії. Вони повернулися до України та чекають, що буде взимку», – зазначив чеський міністр.

Відомо, що кількість українців у Чехії становить від 3,4 до 3,7% населення, тобто від 355 до 390 тисяч осіб. Кількість виданих віз тимчасового захисту сягає 460 тисяч. Це робить Чехію країною, яка прийняла найбільшу кількість біженців на душу населення в ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Чехії буде складно впоратися з великою кількістю українських біженців, які можуть шукати прихистку через російські атаки на критичну інфраструктуру.

Водночас країни Східної Європи готуються відкрити нові центри прийому біженців із України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: