СБУ провела службову перевірку щодо Баканова, але результати засекретила

Читать на русском

В українській спецслужбі повідомили, що перевірка стосовно колишнього очільника СБУ була проведена, але її результати не можуть бути повідомлені.
Іван Баканов

Служба безпеки України провела службову перевірку стосовно колишнього голови СБУ Івана Баканова, але її результати засекречені.

Про це повідомили в спецслужбі на запит журналіста «Слово і діло».

«За інформацією компетентних підрозділів Служби безпеки України щодо зазначеного Вами питання (факту проведення службової перевірки щодо Баканова – ред.) було проведено службову перевірку. Разом з тим зазначаємо, що результати перевірки є інформацією з обмеженим доступом... Відповідно до пункту 1 частини 1 статті 9 Закону «Про доступ до публічної інформації» запитувана інформаціє є службовою інформацією», – йдеться в листі СБУ.

Нагадаємо, в липні 2022 року президент України Володимир Зеленський відсторонив голову СБУ Івана Баканова від посади. Як пояснив глава держави, основною причиною відсторонення стала аномально велика кількість зрадників серед спецслужби. Зеленський зазначив, що було зареєстровано 651 кримінальне провадження щодо державної зради та колабораціонізму співробітників органів прокуратури, досудового розслідування, СБУ та інших правоохоронних органів. Понад 60 співробітників прокуратури та СБУ відкрито перейшли на бік ворога, залишилися на окупованій території та працюють на окупантів. У 198 провадженнях вже повідомлено про підозру основним фігурантам.

Як тоді пояснив заступник керівника Офісу президента Андрій Смирнов, стосовно Баканова буде проведена службова перевірка, за результатом якої і буде вирішено питання звільнення. Вже за кілька днів Баканова звільнили з посади.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: