Зеленський заявив про формування українського «танкового кулака свободи»

Читать на русском
Зеленський подякував президентові США Джозефа Байдена, Конгресу США, канцлеру Німеччини Олафа Шольца та всім іншим союзникам
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський анонсував формування ударного танкового кулака з переданих Заходом сучасних танків. Цей кулак буде використаний для повного розгрому російських терористів.

Про це він заявив під час свого звернення за підсумками 25 січня.

«Сьогодні день надзвичайно приємних новин для України. Є танкова коаліція. Є рішення щодо відкриття постачання танків для нашої оборони. Сучасних танків. Є дуже потужний крок Сполучених Штатів... Україна отримає «Абрамси», дякую за це рішення» - сказав президент.

Кому та скільки танків Leopard продала НімеччинаУ які країни та скільки танків Leopard 1 та Leopard 2 експортувала Німеччина – на інфографіці.

Зеленський подякував президентові США Джозефа Байдена, Конгрес США, канцлеру Німеччини Олафа Шольца та всім іншим союзникам, які висловили згоду передати Україні сучасні танки. Він зазначив, що така позиція західних держав показує - свобода зміцнюється, зараз всі лідери демократичних країн працюють разом.

«Ключове тепер - швидкість і обсяг. Швидкість тренування наших військових, швидкість поставки танків в Україну. Обсяг танкової підтримки. Ми повинні сформувати такий танковий кулак, такий кулак свободи, після ударів якого тиранія вже не підніметься. Ми можемо це зробити. Разом і тільки так само як приймаємо рішення сьогодні. Важливі» - додав він.

Маємо сформувати такий танковий кулак свободи, після ударів якого тиранія вже не підніметьсяОфіс Президента України

Нагадаємо, 25 січня уряд Німеччини прийняв рішення надати ЗСУ основні бойові танки Leopard 2.

Того ж дня стало відомо, що влада Норвегії хоче передати Україні сучасні танки Leopard 2, щоб допомогти їй відбити російську агресію. Про те ж заявили Польща, Фінляндія, Іспанія та низка інших країн.

Президент США Джозеф Байден оголосив про передачу Україні 31 одиниці танків Abrams, а також восьми ремонтно-евакуаційних бронемашин M88.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: