На Херсонщині ексгумували тіла семи розстріляних мирних жителів

Читать на русском
Правоохоронці ексгумували тіла мешканців у селі Правдине Херсонської області, яких розстріляли військові рф у квітні.

Правоохоронці ексгумували тіла мешканців у селі Правдине Херсонської області, яких розстріляли військові рф у квітні.

Про це повідомив Офіс генпрокурора у середу, 30 листопада.

Скільки тіл уже ексгумували на Київщині: у поліції назвали цифруНа території Київської області ексгумували 1368 тіл мирних жителів, яких було вбито під час російської окупації.

«За даними слідства, під час окупації з росії села Правдине російські військові розстріляли в будинку сімох цивільних. Після цього окупанти підірвали будинок із розстріляними людьми», – йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, у будинку перебували працівники фірми, що охороняли поблизу села зрошувальні агрегати, а також неповнолітня дівчина.

«Загиблих захоронили поблизу місця події, а дівчину – батьки на місцевому кладовищі. При поверхневому огляді тіл встановлено ознаки насильницької смерті. Деякі з них з ушкодженням черепів, ймовірно внаслідок кульових поранень. На зап’ястях у ще двох – виявлено мотузку», – додали у відомстві.

Тіла всіх загиблих направлені для проведення комплексу експертиз, у тому числі ДНК-експертизи, встановлюються обставини, свідки та очевидці скоєння злочину.

Продовжується досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч.2 ст.438 КК України).

Нагадаємо, сьогодні Херсон знову потрапив під ворожий обстріл, загинула жінка. Напередодні окупанти обстріляли обласну клінічну лікарню у Херсоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: