Мін'юст просить конфіскувати майно російської «сенаторки» з Криму Ковітіді

Читать на русском
Українські посадовці подали до антикорупційного суд позов про застосування санкції у вигляді конфіскації майна до російської сенаторки.
Ольга Ковітіді

Міністерство юстиції подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкції у виді конфіскації майна до «членкині» ради федерації російської федерації від окупованого Криму Ольги Ковітіді.

Відповідні дані оприлюднені на сайті Судової влади України, повідомляє «Слово і діло».

«Відповідач: Ковітіді Ольга Федорівна, позивач: Міністерство юстиції України. Предмет позову: про застосування санкції, передбаченої п. 1-1 ч. 1 ст. 4 ЗУ «Про санкції», – йдеться на сайті.

Наразі для розгляду позову визначено наступну колегію суддів: головуючий Євген Крук, судді Олексій Кравчук та Інна Білоус.

Нещодавно Вищий антикорупційний суд частково конфіскував майно російського олігарха Михайла Шелкова. Зокрема, судді конфіскували: квартиру загальною площею 175,5 квадратних метри в Одесі; паркомісце в Одесі; склад рулонів нержавіючої стальної стрічки загальною площею 2 411,3 кв. м у Нікополі; комплекс у Нікополі; квартиру загальною площею 68,5 кв. м Нікополі; трактор колісний; причіп; автомобіль LEXUS; чотири автомобіля MITSUBISHI PAJER0 SPORT; грошові кошти на банківських рахунках і 100% частки в статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю «ВСМПО ТИТАН Україна». Водночас суд не конфіскував Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат.

Нагадаємо, Апеляційна палата ВАКС доконфіскувала майно колишнього президента-втікача Віктора Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: