Заступник голови СН Халімон купив маєток на печерському пагорбі – УП

Читать на русском
Журналісти з'ясували, що один із заступників голови фракції Слуги народу придбав за 10 млн грн приватний будинок в столиці.
Павло Халімонфото: УП

Заступник голови фракції «Слуги народу» Павло Халімон придбав за заниженою вартістю маєток в історичній місцевості Києва Звіринець, на печерському пагорбі. Раніше стосовно політика відкрили кримінальне провадження за фактом вимагання неправомірної вигоди.

Про факт купівлі маєтку йдеться в розслідуванні «Української правди».

Як зазначає видання, місцевість Звіринець розташована біля ботанічного саду імені Гришка. Унікальність цієї місцини в тому, що тут є приватна забудова. Тобто тут можна жити в приватному маєтку буквально на відстані 5 хвилин від самого центру столиці. Це місце облюбували дуже заможні персоналії. Тут і зірки шоу-бізнесу, і люди, пов'язані з владою та великими грошима. З-поміж відомих особистостей: колишній прем'єр-міністр Микола Азаров, ексголова Верховної ради Володимир Литвин і навіть настоятель Києво-Печерської лаври владика Павло має тут будинок.

Влітку минулого року тут обзавівся маєтком і 39-річний «слуга народу» Павло Халімон. Журналісти зафіксували самого політика в цьому маєтку не один раз, як і Анастасію Котеленець. УП знайшло докази, що Котеленець пов'язана з Халімоном і фігурувала в низці договорів про купівлю землі на Чернігівщині разом із Халімоном. Представником Котеленець у договорі виступала Ропчан Наталія Володимирівна. Вона працювала помічницею нардепа Павла Халімона та отримувала зарплату з бюджету. Раніше Халімон та Ропчан працювали в Головному територіальному управлінні юстиції у Чернігівській області.

Саме Котеленець стала власницею маєтку на печерському пагорбі, де її зафіксували разом із Халімоном. Цей будинок продали за 10,3 млн грн, хоча будинки поблизу Ботанічного саду аналогічної площі коштують близько 50–60 млн грн.

Ані Халімон, ані Котеленець не стали коментувати це придбання журналісту УП. Проте цей факт прокоментував колишній власник – архієрей Православної церкви України Олександр Драбинко. За його словами, продажем займався його брат через ріелтора і будинок продали за низькою вартістю, бо були потрібні гроші.

Нагадаємо, раніше журналісти програми «Схеми» повідомляли, що на той час генеральний прокурор Ірина Венедіктова відмовилася порушити кримінальне провадження за фактом імовірного вимагання та одержання неправомірної вигоди заступником голови СН Павлом Халімоном. Заявником виступав екснардеп від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олег Дмитренко, який як доказ надав аудіозаписи розмов нібито з Халімоном.

Після оприлюднення цієї інформації ексгенпрокурор відкрила справу стосовно Халімона. Її розпочало розслідувати Національне антикорупційне бюро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: