Армія рф продовжує наступати на Донбасі, а ЗСУ знищили ворожий склад логістики – Генштаб

Читать на русском
Війська рф продовжують вести наступ на окремих напрямках у Донецькій області, а ЗСУ знищили ворожий склад логістики окупантів.

Війська рф продовжують вести наступ на окремих напрямках у Донецькій області, а ЗСУ знищили ворожий склад логістики окупантів.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ в понеділок, 23 січня.

Скільки танків Leopard стоїть на озброєнні країн Європи – дані WeltТанки Leopard, які є в наявності в європейських країн, діляться на чотири модифікації – 2A4, 2A5, 2A6 і 2A7.

Загарбники протягом доби завдали 4 ракетних ударів по населених пунктах (2 ракети було знищено нашою ППО) та 18 авіаційних ударів. Також ворог провів 24 обстріли із реактивних систем залпового вогню.

Загроза російських авіаційних та ракетних ударів залишається по всій Україні. Ворог продовжує наступ на Бахмутському та Авдіївському напрямках для захоплення усієї Донецької області, попри численні втрати зі свого боку. На Куп'янському напрямку вів безуспішні наступальні дії, всі атаки противника були відбиті. На Лиманському, Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямах загарбники обороняються.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському - обстановка без істотних змін, наступальних угруповань противника не виявлено. Водночас під ворожі обстріли потрапили райони населених пунктів Нововасилівка, Бояро-Лежачі та Стукалівка Сумської області, а також Гур'єв Козачок, Слобожанське, Зелене, Тернова, Стариця, Вовчанськ, Землянки, Кам'янка та Червоне Перше в Харківській області.

На Куп'янському напрямку противник обстріляв райони населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Куп'янськ, Кислівка, Крохмальне та Берестове Харківської області, а також Новоселівське та Стельмахівка у Луганській області.

На Лиманському напрямку під ворожий вогонь потрапили райони Макіївки, Майданчика, Кремінної, Діброви та Кузьмино Луганської області.

На Бахмутському напрямку обстріляні Спірне, Виїмка, Берестове, Білогорівка, Веселе, Червона Гора, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Майорськ та Нью-Йорк.

На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Бердичі, Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку під ворожий вогонь потрапили Микільське, Вугледар, Пречистівка, Ненудне та Велика Новосілка у Донецькій області.

На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждали, зокрема, Камишеваха Донецької області, а також Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Новоданилівка та Горіхів Запорізької області.

На Херсонському напрямку окупанти щодня обстрілюють цивільне населення. Вкотре під вогонь РСЗВ потрапили Антонівка та Херсон.

Російські окупанти продовжують безславно вмирати в Україні. Протягом 20-21 січня ворог проводив наступальні дії на Запорізькому напрямку поблизу Малих Щербаків. За уточненими даними, внаслідок бойового зіткнення з підрозділами Сил оборони втрати загарбників у цей період становили понад 50 осіб, 16 із них – безповоротні. Крім того, знищено 9 одиниць озброєння та військової техніки різного типу (танк, 6 одиниць БМП та бронеавтомобіль «Тигр»). Ще 4 одиниці пошкоджено.

Від початку січня цього року значно побільшало поранених військовослужбовців противника на тимчасово окупованій частині Херсонської області. Місцеві лікарні переповнені. Усі тяжкі поранені концентруються у медичних закладах регіону. Тільки невелику кількість відправляють до тимчасово окупованого Криму для подальшого лікування.

У низці населених пунктів Сєвєродонецького району Луганської області російські окупанти всіляко намагаються інформаційно ізолювати місцеве населення, зокрема, українське телебачення та мобільний зв'язок недоступні.

Авіація сил оборони протягом доби завдала 5 ударів по районах зосередження загарбників.

Також, наші захисники збили 2 ворожі літаки Су-25, вертоліт Ка-52, безпілотний літальний апарат «Орлан-10» та 2 керовані авіаційні ракети Х-59. Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України вразили 3 райони зосередження окупантів та ворожий склад логістики.

Нагадаємо, ЗСУ знищили катер, із якого хотіли висадитися російські диверсанти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: