В Україні зменшилося виробництво електроенергії, дефіцит потужності залишається суттєвим

Читать на русском
В Україні зменшилось виробництво електроенергії через аварійний ремонт одного з блоків на тепловій електростанції.
Укрінформ

В Україні зменшилось виробництво електроенергії через аварійний ремонт одного з блоків на тепловій електростанції.

Про це НЕК «Укренерго» повідомляє у Telegram.

Через ремонт одного з блоків на тепловій електростанції зменшились загальні обсяги виробництва електроенергії. Дефіцит потужності залишається суттєвим, тоді як споживання залишається на рівні 20 січня.

«Внаслідок російських ракетних та дронових атак пошкоджені електростанції (генеруючі потужності) та високовольтна мережа. Остання атака росіян 14 січня завдала суттєвих пошкоджень декільком енергоблокам теплових електростанцій», – зауважують у компанії.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

Через зменшення загального виробництва електроенергії до всіх обленерго доведені знижені ліміти споживання на всю добу.

«Енергосистема України вже пережила 12 ракетних атак ворога та 14 ударів БПЛА по енергооб’єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі і знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, терористичні акти росіян проти української енергетичної системи планувалися за допомогою російських енергетиків – пособників терористичного російського режиму.

Тепер, крім макрофінансової допомоги та зброї, Україна гостро потребує засобів для відновлення об'єктів енергетики. На щастя, наші союзники відгукнулися. Євросоюз обіцяв прискорити постачання генераторів та трансформаторів, а США хочуть створити цілий енергетичний «Рамштайн». Чим уже допомогли Україні партнери та що ще обіцяли зробити, розібралося «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: