Німеччина анонсувала надання Україні нового пакету допомоги

Читать на русском
У п'ятницю, 20 січня, влада Німеччини анонсувала надання Україні нового пакету військової допомоги розміром 1 млрд євро.

У п'ятницю, 20 січня, влада Німеччини анонсувала надання Україні нового пакету військової допомоги розміром 1 млрд євро.

Про це повідомив міністр оборони країни Борис Пісторіус, повідомляє видання Spiegel.

Танки, Patriot і Bradley: яку військову допомогу пообіцяли Україні перед «Рамштайном»Україні з початку року пообіцяли надати західні танки, БМП Bradley та Marder, додаткові батареї Patriot та іншу військову допомогу. Список – на інфографіці.

«Німеччина поставить Україні додаткові озброєння та техніку на мільярд євро», – йдеться у заяві німецького міністра.

За його словами, завдяки цьому «весняному пакету» загальний обсяг німецької військової допомоги від початку війни зріс до 3,3 млрд. євро.

Але про окремі постачання було вже оголошено раніше - до них, за інформацією Пісторіуса, входить ЗРК Patriot, сім зенітних установок Gepard та один ЗРК IRIS-T SLM із додатковими керованими ракетами.

Очільник Міноборони запевнив, що Німеччина не відмовиться від підтримки України. Протиповітряну оборону він назвав пріоритетом номер один для країни.

Нагадаємо, учасникам зустрічі «Рамштайн-8» не вдалося досягти єдиного рішення щодо постачання танків Україні. Деякі країни виступили проти та їхні аргументи визнали вагомими.

Німеччина вирішила передати Україні БМП Marder та батарею Patriot. Про це стало відомо після телефонних переговорів президента США Джозефа Байдена та канцлера ФРН Олафа Шольца. Згідно з домовленостями Німеччини та США до 40 бойових машин піхоти Marder Україна отримає від Німеччини до кінця березня 2023 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: