У Москві встановлюють «Панцирь-С1» на даху Міноборони рф та інших адмінбудівель

Читать на русском
У соцмережах розповсюдили кілька відеозаписів, на яких, як стверджується, показано момент встановлення ЗРПК «Панцирь-С1» в Москві.
t.me/operativnoZSU

Російські ЗМІ та пабліки у соцмережах публікують фото і відео нібито зенітних ракетно-гарматних комплексів «Панцирь-С1», встановлених на дахах кількох будівель у Москві, зокрема, на даху Міноборони рф.

Про це повідомляє Meduza, а також місцеві Телеграм-канали.

У соцмережах розповсюдили кілька відеозаписів, на яких, як стверджується, показано момент встановлення ЗРПК «Панцирь-С1» на будинку 8 у Тетеринському провулку, що в Москві.

OSINT-аналітик Майкл Боровіц опублікував фотографію будівлі міністерства оборони рф на Фрунзенській набережній, де, як стверджується, також встановлено «Панцирь-С1».

Влада Москви та міністерство оборони країни-агресора поки не коментували цих повідомлень.

Варто зазначити, що ЗРПК «Панцирь-С1» призначений для протиповітряної оборони малорозмірних військових, у тому числі рухомих та адміністративно-промислових об'єктів та районів від літаків, вертольотів, крилатих ракет та високоточної зброї, а також для посилення угруповань ППО при відбитті масованих ударів засобів повітряного нападу.

Водночас, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат вже висміяв установку ЗПРК на даху адмінбудівель у Москві.

«Це взагалі, як Іван-дурак на печі їде. Зрозуміло, що нормальні країни ставлять модульні установки, які здатні автоматично збивати повітряні цілі. А вони прям машини на дахи будівель величезними кранами ставлять. Ну що тут дивуватися, ніякої паніки немає», - сказав Ігнат.

Нагадаємо, що російська система протиповітряної оборони збила свій же вертоліт Ка-52 Алігатор у Запорізькій області.

Також у рф поліція затримала чотирьох осіб біля пам'ятника Лесі Українки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: