У світі хочуть створити аналоги «Дії» для інших країн, вже є одна зацікавлена держава

Читать на русском
USAID надала фінансування міністерству цифрової трансформації України для розробки Дії та покращення її кібербезпеки.
itechua.com

США сподіваються повторити успіх українського застосунку «Дія» в інших країнах світу.

Про це повідомляє Axios, з посиланням на керівницю USAID Саманту Пауер.

Згідно з її словами, USAID надала фінансування міністерству цифрової трансформації України для розробки «Дії» та покращення її кібербезпеки. Організація також виділила додаткові $8,5 мільйонів для впровадження нових послуг під час повномасштабного вторгнення.

Чи розсилатимуть повістки через «Дію» – відповідь МінцифриУ Міністерстві цифрової трансформації заявили, що повістки через додаток Дія надсилати не будуть.

USAID планує розпочати обговорення з іншими країнами щодо потенційного використання «Дії» як шаблону для створення власних застосунків, зазначила Пауер. Ці обговорення відбуваються на форумі у Давосі, де присутній голова Мінцифри Михайло Федоров.

Керівниця USAID також зазначила, що уряд Молдови вже висловив інтерес до українського підходу до електронного урядування. Пауер також сподівається на партнерство з країнами глобального півдня.

Використання моделі «Дії» буде корисним для економічного зростання та прозорості уряду, вважає очільниця USAID. За її словами, було виділено $650 000 на проведення техніко-економічних обґрунтувань у країнах, які виявили інтерес до «Дії».

Нагадаємо, що у «Дії» з'явився один із найпопулярніших документів для бізнесу.

Також стало відомо, що акциз на алкоголь можна буде перевіряти через «Дію».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: