Скільки українців відкрили ФОП у «Дії» з початку війни: названо цифру

Читать на русском
З початку повномасштабного російського вторгнення 114 тисяч українців відкрили бізнес, зареєструвавши ФОП через портал Дія.

З початку повномасштабного російського вторгнення у лютому 114 тисяч українців відкрили бізнес, зареєструвавши ФОП через портал Дія.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram.

Скільки українців набули статусу безробітного з лютого: названо цифруВ Україні з початку військових дій статус безробітного у службі зайнятості набули понад 400 тисяч громадян.

«114 тисяч. Саме стільки людей створили бізнес, зареєструвавши ФОП через Дію з початку повномасштабної війни. Вражаюча кількість. Загалом за 2022 рік маємо понад 140 тисяч нових ФОПів у Дії. Це показник незламності українських підприємців», - написав він.

При цьому, за словами Федорова, багато хто повністю втратив власну справу через окупацію. Але знайшов можливість розпочати все з нуля.

«Зі свого боку продовжимо робити все, щоб перетворити Україну на країну підприємців. До речі, саме запуск послуги АвтоФОП 1,5 роки тому став одним із фундаментальних кроків до цієї мети. Найшвидша у світі реєстрація бізнесу, повністю автоматична. 2 секунди після оформлення заявки – і новий бізнес зареєстрований», - додав він.

Нагадаємо, в Україні завдяки проекту «ЄРобота» ще 626 підприємців отримають мікрогранти на загальну суму понад 148 млн. грн.

Раніше у «Дії» з'явилися дві нові послуги для переселенців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: