Кредит на житло через «Дію»: стартує бета-тест програми кредитування

Читать на русском
У додатку Дія запустили бета-тест програми з доступного кредитування єОселя. На першому етапі програма доступна певних категорій.

У застосунку державних послуг «Дія» запустили бета-тест програми з доступного кредитування «єОселя».

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України у Telegram.

Стало відомо, скільки заявок про пошкоджене житло вже подали українціЧерез портал та додаток Дія надійшло понад 275 тисяч заявок про пошкоджене чи зруйноване житло через вторгнення росії.

«Через повномасштабне вторгнення росії багато українців залишилися без домівок. Саме тому вже зараз держава пропонує вигідні умови для купівлі житла за програмою пільгового державного кредитування. Долучайтеся до бета-тестування послуги «єОселя» в застосунку «Дія», – йдеться у повідомленні.

Як взяти участь:

на першому етапі програма доступна для військовослужбовців за контрактом, захисників України, силовиків та членів їхніх сімей, а також медиків, освітян, науковців, які працюють у державному та комунальному секторах.

Якщо людина належить до однієї з категорій, вона може приєднатися до тестування та отримати кредит на житло під 3%. Для цього у додатку «Дія» треба подати заяву на участь у програмі «єОселя» та отримати попереднє рішення про погодження суми кредиту без походу до банку.

Із січня 2023 року програму планують масштабувати для інших категорій. Їм буде доступний кредит під 7%.

Вже під час бета-тесту заява проходитиме реальний процес, і рішення банків будуть справжніми.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що підвищення облікової ставки НБУ не вплине на програму доступного кредитування.

Також повідомлялося, що в Україні обіцяють списати кредити за майно, знищене під час війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: