Акциз на алкоголь можна буде перевіряти через «Дію»

Читать на русском
Верховна рада прийняла за основу законопроекти щодо запровадження електронної акцизної марки на алкоголь та тютюнові вироби.
фото Українські новини

Верховна рада прийняла за основу законопроекти щодо запровадження електронної акцизної марки на алкоголь та тютюнові вироби.

Про це повідомляється на сайті ВР. Йдеться законопроекти №8286 та №8287.

В Україні посилили антитютюнові обмеження: що заборонено та які штрафиЗ 11 липня тютюнові вироби електричного нагрівання – IQOS і glo – прирівняні до звичайних сигарет, їх заборонено вживати в громадських місцях. Детальніше – на інфографіці.

Як повідомив один із авторів законопроектів, народний депутат Ярослав Железняк, проект закону «Про забезпечення електронної простежуваності обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, рідин, які використовуються в електронних сигаретах» (№8286), набрав у першому читанні 242 голоси. Законопроект №8287 підтримав 321 нардеп.

За словами Железняка, розробляти систему та впроваджуватиме Мінцифри. Багато чого ще доопрацьовуватиметься до другого читання.

При цьому нардеп зазначає, що в українців з'явиться можливість перевірити через «Дію» оригінальність алкогольної та тютюнової продукції.

Нагадаємо, у вересні минулого року Верховна рада ухвалила у другому читанні законопроект №7668-д про повернення акцизного податку на пальне.

У грудні нардепи ухвалили законопроект про посилення відповідальності для військових за вживання наркотиків та алкоголю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: