Справу про спробу підкупу судді Одеського суду призначили до розгляду

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання за обвинуваченням адвоката та помічника судді у спробі підкупити служителя Феміди.

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням адвокатки Анни Беліогло та помічника судді Одеського апеляційного суду Юрія Романенка у шахрайстві, підбуренні до підкупу судді та зловживанні впливом.

Таке рішення 10 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за№ 52022000000000159 від 29.06.2022, за обвинуваченням (Анни Беліогло – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 369-2 КК України, та (Юрія Романенка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України», – йдеться в рішенні.

Також ВАКС відпустив адвокатку Беліогло під особисте зобов'язання і поклав на неї такі обов'язки: прибувати до суду за першою вимогою; не відлучатися із Одеської області без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування із чотирма особами щодо обставин кримінального провадження. Раніше визначений запобіжний захід у вигляді 124 050 грн застави скасували, а кошти спрямували на Збройні сили України.

Як відомо, ВАКС визначив заставу адвокатці Беліогло. Також на неї поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування чотирма особами.

Нагадаємо, 28 вересня НАБУ і САП повідомили про підозру адвокатці Анні Беліогло. Їй інкримінували підбурюванні до надання 1700 доларів неправомірної вигоди судді Одеського апеляційного суду Таїсії Цюрі. Гроші мали надатися за скасування постанови про притягнення до громадянина України Романа Мельниченка до адміністративної відповідальності на водіння у нетверезому стані. Водія оштрафували на 17 тисяч грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Слідство встановило, що сама суддя про одержання коштів нічого не знала. Однак у справі фігурував помічник іншого судді Одеського апеляційного суду Юрій Романенко. У жовтні йому повідомили про підозру у зловживанні впливом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: