Ракетна небезпека актуальна: Гуменюк розповіла, скільки у Чорному морі російських «Калібрів»

Читать на русском
У Чорному морі знаходяться шість російських ракетоносіїв із загальним залпом до 44 Калібрів. Один із кораблів, ймовірно, пройшов перезарядку.

У Чорному морі зафіксовано шість російських ракетоносіїв із загальним залпом до 44 «Калібрів». Це майже рекордна кількість ракет.

Про це в ефірі телемарафону повідомила начальник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

У ЗСУ розповіли, скільки ракет X-22 може бути у росіїРосія може мати сотні ракет Х-22. Сили ППО зможуть збивати їх тільки тоді, коли отримають системи Patriot.

«Протягом дня вчора підводний човен відвідав пункт базування, і це цілком може свідчити про додаткове переспорядження. А це означає, що сьогодні ми оцінюємо загальний залп ракет на бортах усіх шести ракетоносіїв, які зараз перебувають на бойовому чергуванні в Чорному морі, до 44 ракет. Ми говоримо про те, що ракетна небезпека залишається актуальною. Тому що знаходження в морі на бойових позиціях, спорядження та така кількість – все це може свідчити про продовження ракетних атак», – сказала Гуменюк.

Вона додала, що 44 ракети – це максимально можливий залп для шести ракетоносіїв.

За словами Гуменюк, найбільша кількість російських ракет у Чорному морі зафіксована за час повномасштабної війни – 48.

Вона погодилася з уточненням журналіста, що зараз показник близький до рекордного.

Нагадаємо, 14 січня росія завдала масованого ракетного удару по всій території України. Сили ППО знищили 25 із 38 ракет різних типів.

Під час цієї атаки окупанти використали половину із підготовлених до удару «Калібрів» у Чорному морі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: