В Німеччині затримали іранця, який готував теракт з хімічною зброєю

Читать на русском
В Німеччині затримали 32-річного іранця, якого підозрюють в підготовці до ісламістського теракту з використанням отруйних речовин ціаніду та рицину.
Укрінформ

В Німеччині затримали 32-річного іранця, якого підозрюють в підготовці до ісламістського теракту з використанням отруйних речовин ціаніду та рицину.

Про це пише Spiegel.

Арешт пройшов в суботу, 7 січня, близько опівночі за місцевим часом в Рурському регіоні Німеччини. Підозрюваного взяли під варту разом зі ще одним чоловіком. Представник служби безпеки Рейн-Вестфалій Герберт Ройл заявив, що місцева влада отримала «серйозну інформацію, яка змусила поліцію діяти тієї ж ночі».

«Наразі невідомо наскільки далеко плани іранця щодо теракту просунулись й чи була визначена конкретна ціль», – додають у повідомленні.

Зауважимо, високотоксичний рицин внесено до списку бойової зброї в розділі «біологічна зброя». Ціанід також дуже токсичний й навіть незначна його кількість може вбити.

Нагадаємо, у посольстві України в Мадриді вдень 30 листопада стався вибух. Відомо, що вибухівка була захована у пошті, яку відкрив співробітник дипломатичної установи.

Теракт був спрямований проти посла України Сергія Погорельцева – саме йому адресувалася бандероль з вибухівкою. Наслідки могли бути серйознішими. За його словами, бомбу заклали в пакет з листами та документами, а не в лист, як повідомлялося раніше.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: