Росія, ймовірно, готується повторити масований ракетний удар – Гуменюк

Читать на русском
У Силах оборони припускають, що нова атака буде змішаного типу, коли використовуються і ракети повітряного базування, морського базування та дрони-камікадзе.

Війська рф останнім часом витримують інтервал між атаками 10-14 днів, і цілком імовірно, що вже завершують підготовку для чергових пусків ракет і дронів по Україні.

Про це заявила керівник об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі одного із телеканалів у четвер, 12 січня.

Скільки ракет залишилося у росії: Резніков показав нову інфографікуСтратегічних ракет у рф залишилося менше п'ятої частини від запасів, а хвалені Іскандери та Калібри майже закінчилися. Найбільше залишилося тактичних ракет

«Мабуть, така атака готується. Тому що періодичність підготовки військ окупантів саме така. Це десь 10-12-14 днів їм потрібно для того, щоб переснарядитись після масованої атаки. Оскільки вони зараз із цією практикою, так скажімо, потоваришували, їм вона до душі увійшла, цілком імовірно, що вони готують саме повторення однієї з таких атак», – сказала вона.

Гуменюк не виключає, що нова атака буде «змішаного типу, коли використовуються і ракети повітряного базування, ракети морського базування та дрони-камікадзе».

Нагадаємо, 11 січня у ВМС ЗСУ повідомляли, що у Чорному морі зараз немає жодного носія крилатих ракет Калібр. Однак у Середземному морі 9 ворожих кораблів рф.

За останніми оцінками, у росіян залишилося ракет на кілька масованих атак. Ряд ракетних обстрілів окупанти здійснили по Україні перед Новим роком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: