Ситуація у Соледарі: у ЗСУ заявили, що у місті продовжуються важкі бої

Читать на русском
У Соледарі тривають важкі бої, але він не під контролем росіян, повідомили у ЗСУ. Повідомлення про захоплення міста – інформаційна операція ворога.
stopcor.org

Соледар Донецької області не перебуває під контролем російських військових, у місті все ще тривають тяжкі бої.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий.

Буданов прогнозує «спекотні» бойові дії в Україні у березніКирило Буданов заявив, що навесні Україна планує серйозний наступ. За його словами, найспекотніші бої будуть у березні.

«Місто не під контролем російської федерації, там зараз тривають важкі бої. Ворог зробив цілу інформаційну операцію, щоби показати, що вони вже захопили Соледар. Це не відповідає дійсності: там складна обстановка, але ситуація на контролі у керівництва Збройних сил, головнокомандувача керівництва Східного угруповання військ. Зараз йде робота, щоб ухвалити максимально ефективні рішення, які дозволять стабілізувати ситуацію та завдати максимальних збитків ворогові з мінімальними втратами для наших військ», – розповів Череватий.

За словами представника ЗСУ, у битві за Соледар росіяни керуються військово-політичними мотивами – їм потрібно показати хоч якийсь успіх на полі бою.

«Битва за Соледар дуже важлива з точки зору того, що наші неймовірні військові не дають ворогові системно прорвати нашу оборону, не зробити оточення, про яке вони мріють, не вийти в тил і потім на оперативний простір, щоб рухатися на Слов'янськ і Краматорськ», – пояснив він.

Череватий також додав, що під час цих боїв українські військові масово знищують техніку та особовий склад окупантів.

Нагадаємо, напередодні у Міністерстві оборони повідомили, що ЗСУ продовжують тримати оборону Соледара, у лавах ворожих військ дуже багато втрат.

Увечері засновник ПВК «Вагнер» заявив, що його бойовики нібито взяли Соледар під контроль. В Інституті вивчення війни вважають, що окупантам не вдалося захопити все місто.

Сьогодні в міноборони рф заявили, що Соледар нібито заблокований з півночі і півдня, а у місті ведуть бій штурмові загони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: