Біля яких населених пунктів відбито атаки окупантів – дані Генштабу

Читать на русском
Сили оборони України відбили атаки росіян у районі 13 населених пунктів у Харківській, Донецькій та Луганській областях.

Українські військові відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Гряниківка Харківської області, Стельмахівка Луганської області та Спірне, Роздолівка, Веселе, Бахмут, Кліщіївка, Майорськ, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка і Пречистівка на Донеччині.

Це дані Генштабу ЗСУ на ранок 11 січня.

Окупанти за добу завдали 6 ракетних та 16 авіаційних ударів, здійснили більше 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

На Сіверському напрямку обстрілів з мінометів та ствольної артилерії зазнали райони Сеньківки Чернігівської області та Кучерівки, Олександрівки і Покровки на Сумщині.

На Слобожанському напрямку обстріляно райони 19 населених пунктів. На Куп'янському напрямку обстріляно несли райони Вільшаної, Орлянки і Кислівки на Харківщині та Новоселівського і Стельмахівки Луганської області.

Результатом важкої й тривалої битви у Соледарі стане визволення всього нашого Донбасу – ЗеленськийПрезидент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 9 січня, 320-го дня війни проти російських окупантів.

На Лиманському напрямку під вогневий вплив потрапили Макіївка, Невське і Червонопопівка на Луганщині та Терни і Серебрянка Донецької області.

На Бахмутському напрямку обстріли фіксувалися у районах Яковлівки, Білогорівки, Соледара, Бахмута, Кліщіївки, Білої Гори, Спірного, Дружби та Парасковіївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку обстріляно Авдіївку, Веселе, Невельське, Георгіївку, Мар’їнку та Первомайське на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку під ворожий вогонь знову потрапили Времівка, Велика Новосілка та Вугледар Донецької області. На Запорізькому напрямку ворог обстріляв райони 22 населених пунктів, на Херсонському – 12.

«Російські окупаційні війська здійснюють моральний та фізичний тиск на населення тимчасово окупованих та зайнятих територій. Так, майже 1500 працівників Запорізької АЕС, які відмовилися отримувати російські паспорти та підписувати договір з Росатомом, позбавлені перепусток та доступу на підприємство. Загарбники шукають нових працівників для АЕС на території російської федерації та готують житловий фонд для майбутніх працівників шляхом так званої «націоналізації» квартир місцевих жителів, які виїхали», – розповіли в Генштабі.

Авіація сил оборони протягом доби завдала 14 ударів по районах зосередження противника, а також 4 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Українські ракетники та артилеристи вразили 3 пункти управління, 2 позиції російських ракетних військ та артилерії та 8 районів зосередження живої сили окупантів.

Нагадаємо, напередодні ввечері у Міністерстві оборони заявили, що ЗСУ продовжують тримати оборону Соледара, у лавах ворожих військ дуже багато втрат.

Засновник ПВК «Вагнер» заявив, що його бойовики нібито взяли Соледар під контроль. В Інституті вивчення війни вважають, що окупантам не вдалося захопити все місто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: