Українці з січня зможуть обміняти старі лампи на LED: Шмигаль повідомив подробиці

Читать на русском
В Україні в січні розпочнеться обмін старих ламп на енергозберігаючі. На першому етапі планується замінити до 500 тисяч ламп у шести регіонах.
pixabay.com

В Україні в січні розпочнеться обмін старих ламп на енергозберігаючі. На першому етапі планується замінити до 500 тисяч ламп у шести регіонах.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну, повідомляє його пресслужба у вівторок, 10 січня.

Тарифи на електроенергію: як змінювалася мінімальна ціна для населенняМінімальний тариф на електроенергію з жовтня складе 1,44 грн. Як змінювалася найбільш економна ціна – на інфографіці.

Програма у режимі бета-тестування стартує 16 січня.

«Сьогодні уряд приймає рішення, завдяки якому суми у комунальних платіжках будуть ще меншими. Йдеться про програму безкоштовного обміну старих електричних ламп розжарювання на енергозберігаючі LED-лампи. З 16 січня розпочинаємо програму в режимі бета-тестування», – сказав Шмигаль.

Він уточнив, що на першому етапі планується замінити до 500 тисяч ламп у шести регіонах України.

«Після цього орієнтовно за два тижні проект запуститься у звичайному режимі по всій території України. Кожен зможе подати заявку через «Дію», а потім отримати п'ять нових ламп у найближчому відділенні Укрпошти. Весь процес буде максимально простим та швидким», – запевнив прем'єр.

Нагадаємо, Європа погодилася надати Україні 1 млрд доларів для проходження зими. Із цих коштів закупили близько 30 млн. LED-ламп для українців.

Як українцям безкоштовно отримати енергозберігаючі LED-лампи раніше розповідали у МінВОТ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: